11/09 - 13/09

Vi har stor glede av å ønske dere velkommen til festivalens første BARNAS MATSTREIF som arrangeres på Tjuvholmen 11.-13. september.

Barnas Matstreif på Tjuvholmen


Les mer
Barnas Matstreif på Tjuvholmen

Med Flying Culinary Circus som partner kan vi love en fantastisk opplevelse for barna på vår aller første BARNAS MATSTREIF. I forbindelse med lanseringen av Flying Culinary Circus sine nye potet produkter steller de i stand potetaktiviteter for barn på høyt nivå. Her vil man kunne lage potetrykk, kaste poteter på blikkbokser, spise popcorn laget på nitrogen og mye mer! Velkommen til Matstreif på Tjuvholmen.

http://www.fccircus.com/

Havets Skattkiste, Tjuvholmen - Telt stand 139

Barn fra 5–12 år inviteres til Havets Skattekiste får lage egne sjømatretter. Wrap it up er et konsept for ungdom fra 10–15 år der de lager wraps med sjømat. Fredag hver time fra kl 11. – 18.00, lørdag: 11.00-18.00. Søndag + - 17. Arrangør er Norges Sjømatråd i samarbeid med Gastronomisk Institutt. Påmelding skjer ved standen. Grupper kan forhåndsbestille for fredag på ssk@ipaxmat.no

Barnas Suppeverksted

I Barnas Suppekjøkken lager barna suppe med norske råvarer, etter egne ønsker. Målet med aktiviteten er at barn får muligheter til å være med på å lage mat, og da spesielt ut fra egne preferanser til seg selv.


Denne aktiviteten vil eksponere barna for et bredt utvalg ulike råvarer og ingredienser, som fisk og grønnsaker, slik at de får mulighet til å smake råvarer eller ingredienser de ikke har prøvd før. Positive matopplevelser og delaktighet i matlagning gjennom oppveksten legger grunnlaget for matvaner og spisemønster som voksen. I dag er det mange barn som ikke blir involverte i særlig grad i matlagning hjemme på grunn av en hektisk hverdag. Denne aktiviteten er derfor viktig for små «kokkespirer» og lar dem kokkelere sammen.


Hver 30. Minutt fra 11 – 18, fredag og lørdag, 13 - 17– søndag.


Arrangør er Det Norske Måltid www.detnorskemaltid.no og Tjuvholmen. Påmelding ved stand. Grupper kan forhåndsbestille for fredag på ssk@ipaxmat.no