I vårt øyrike, som består av tre holmer, finner du restauranter og gallerier for enhver smak, moderne kontorer og umiddelbar nærhet til byen og Oslofjorden. Alt på ett sted.

Om Tjuvholmen


Tjuvholmen-map


Om Tjuvholmen

I vårt øyrike, som består av tre holmer, finner du restauranter og gallerier for enhver smak, moderne kontorer og umiddelbar nærhet til byen og Oslofjorden. Alt på ett sted. En kort stund var Tjuvholmen et av byens rettersted. Siden har det vært både beitemark, badested og teglverk før en tysk geolog satte stedet på verdenskartet med sine geologiske funn. Frem til 2000-tallet forble Tjuvholmen en glemt ytterkant i havnen. Nå står bydelen ferdig med boliger, kontorbygg, hotellet THE THIEF og signalbygget Astrup Fearnley Museum tegnet av en av verdens ledende museumsarkitekter, italienske Renzo Piano. Selvaag Gruppen og Aspelin Ramm som er utbyggere har fornyet bydelen og skapt et nabolag som integrerer boliger, arbeidsplasser, rekerasjonsområder og et spennende kulturtilbud.


Offentlig transport

Nærmeste taxi- og bussholdeplass er i enden av Filipstadveien rett ved innkjøringen til parkeringshuset på Tjuvholmen. En rekke busslinjer i Oslo stopper også ved Vika Atrium, sammen med de fleste busslinjer til/fra Asker, Bærum og deler av Buskerud. Nærmeste trikkeholdeplass er Aker Brygge som betjenes av linje 12. Nærmeste T-banestasjon er Nationaltheateret som betjenes av samtlige T-banelinjer. Nærmeste togstasjon er Nationaltheateret som betjenes av både lokaltog, langdistansetog og flytog. Båt til/fra Nesodden og Vollen/Slemmestad går til/fra Aker Brygge.


Parkering

Tjuvholmen ligger sentralt, midt i byen. Om du kommer kjørende E 18 vestfra tar du første avkjøring etter Hjortneskaia (Kielfergen). Om du kommer østfra, gjennom Operatunnelen, kan du kjøre av samme sted, eller du kan kjøre Ring 1.


Under den ytterste holmen ligger et av byens største og fineste parkeringsanlegg. Slik kan vi holde bydelen bilfri på gateplan. Q-Park verdikort kan kjøpes hos Floriss og er ideelt for kunder som benytter samme p-hus flere ganger i en gitt periode. Man kan enten velge antall dager, 2 til 7 dager eller en sum; kr. 550, kr. 1100 eller kr. 2200.


Maks høyde: 210 cm

Innkjøring / Utkjøring: 24/7

Takster: http://www.q-park.no


Båtplass

Nærmest fjorden, og byen. Tjuvholmen båthavn har anlagt en rekke båtplasser, både for tilreisende, lokale fartøyer og nyttefarkoster.

For å ligge i gjestehavnen, betales det havneavgift i automater på bryggene. Gjester kan ikke legge til på reserverte plasser. Det er ikke anledning til å fortøye utenfor de båtplassene som er merket og har førtøyningsredskap montert.

Åpent 00 - 24.00


Drift

Tjuvholmen Drift AS forestår sikkerhet og teknisk drift av Tjuvholmen, samt drift av fellesområder for sameiene og seksjonseiere på næring. Selskapet er 100% eid av Selvaag Eiendom AS.

For driftsrelaterte spørsmål og varelevering, vennligst kontakt: Tjuvholmen Drift AS, Tjuvholmen allé 8. Tlf. 23 11 88 90 e-post: drift@tjuvholmen.no


Presse

Pressebilder finner du på Flickr-siden vår: www.flickr.com/tjuvholmen

Filmer fra arrangementer og annet ligger på Vimeo-siden vår: vimeo.com/tjuvholmen